965 57 14 13 - Carrer Major, 2, 03789 Vall d'Ebo valldebo@valldebo.es

Fauna

La forta densitat faunística de la vall es deu, principalment, a la gran varietat de comunitats vegetals que alberga. Artròpodes, insectes, amfibis, rèptils, mamífers i pardals viuen en boscos, bosquines, penya-segats, tolls, riu, conreus, coves i prats. Així, als tolls pots trobar des de el cranc de riu, passant pel gripau comú i la granota comuna fins a madrilles nadant en grup.

Entre els abundants mamífers, ressaltem el massa abundant senglar, l’eriçó, la rabosa, la geneta, la mostela i la fagina, el gat salvatge i, clar, les seues preses: el conill, la llebra, el gambosí, el ratolí de camp i la rata d’aigua, sense oblidar la nocturna rata penada. Menció especial mereix la cabra montesa, fruit d’un recent intent de reintroducció. Són comuns també rèptils com els dragons, fardatxos, la sargantana comuna i la de cua llarga i, òbviament, les serps com són el sacre, la serp d’aigua, la serp verda i la serp d’escala i fins i tot la menuda serpeta cega.

Els ocells mereixen ací un tractament especial degut a la seua abundància; còrvids, passerells i rapinyaires, tant diürnes com nocturnes. T’oferim ací un llistat no exhaustiu de les aus observades fins ara al nostre vall.