965 57 14 13 - Carrer Major, 2, 03789 Vall d'Ebo valldebo@valldebo.es

Banda de Música

La Unió Musical de la la Vall d’Ebo naix com a projecte, l’any 1998, a partir d’un xicotet grup d’afeccionats a la música que s’havien iniciat en l’aprenentatge de la dolçaina amb prou faenes feia un any i que arribaren a participar en la Cercavila d’Ondara (Alacant) d’aqueix mateix any.

Amb l’assessorament, en quant a organització funcional de l’escola de música i banda, de Francisco Estévez Vaig asseure, director del Conservatori de Música Tenor Cortis de Dénia i l’Orquestra de la Marina Alta (OMA), la bona predisposició de l’Ajuntament de la la Vall d’Ebo, presidit per Juan Frau Mengual, que va aportar una important quantitat econòmica adscrita a la compra d’instruments i va cedir els locals necessaris per a la formació dels nous alumnes i la col·laboració de tots els veïns – la la Vall d’Ebo és un poble d’uns 330 habitants -, l’Escola de Música va iniciar les seues classes al gener de 1999 sota la direcció de Mª Dolors Masia Picornell.

La primera audició dels alumnes de l’Escola de Música i de la Banda al seu poble es va realitzar, en l’Església de San Miguel, el Nadal del Mateix any. La presentació oficial de la Banda de Música, en el carrer i amb 46 músics, va anar el 30 de juliol de 2000 amb el apadrinamiento de les Bandes de Planes, Castell de Castells, Ondara, El Verger i Vall de Laguar.

La primera junta gestora, fins a ser donada d’alta com a Societat Musical, va estar constituïda per Emilio Aragó Mengual, José Antonio Carner Peó (morris), José Sirerol Ramírez, Joaquim Montaner Moll, Bruno Sorita Mata, Juan Frau Mengual, Pablo Masanet Mengual, Emilio Aragó Ramos i Jordi Aragó Ramos.
La Unió Musical de la la Vall d’Ebo inclou, a part de l’escola i Banda de Música, un xicotet grup de dolçaina i un altre de càmera; a més a més quatre dels seus membres formen part de la Jove Orquestra de la Marina Alta (JOMA).

El local social es troba situat en L’Aula de Cultura de la localitat, i l’Escola de Música en un pis annexe en el qual reben ensenyament 48 educandos, la majoria del qual han participat en les actuacions de la Banda. Aquesta ha participat en les últimes tres edicions de la campanya “Música als Pobles”, en el concert de l’Esplanada d’Alacant – dins del programa “Segueix a tu Banda”- de juliol de 2003 i en les festes populars de la la Vall d’Ebo i altres pobles de la comarca de la Marina Alta.